Bert Wessels.jpg

Bert Wessels

download.png

Strategische Adviseur en Workplace Innovator

De Belastingdienst

Bert concentreert zich al ruim 15 jaar op de ontwikkeling van werken en de integrale werkomgeving. Hiervoor was hij werkzaam voor verschillende organisaties binnen de Rijksoverheid; momenteel voor de Belastingdienst. Hij is steevast op zoek naar een wendbare en flexibele werkomgeving waarin de mens centraal staat.

 

10.25 - 10.50 uur

Hybride werken bij de Belastingdienst: van crisis naar kans

De coronacrisis heeft ons (werkende) leven op z’n kop gezet. We werken noodgedwongen massaal thuis en stevenen af op hybride vormen van werken. Maar wat is hybride werken eigenlijk? Is het iets nieuws: spreken we van een revolutie of een evolutie? Of waren we hier eigenlijk al veel langer mee bezig? En welke nieuwe kansen en voordelen levert het ons op? 


In deze sessie laat Bert Wessels van de Belastingdienst zien in hoeverre de betekenis en de functie van de kantooromgeving verandert. Hij schetst de unieke kans die zich nu voordoet om werk en privé in een andere, betere balans te brengen. De vraag is hoe we dit met elkaar gaan doen en organiseren? Wat hebben we daarvoor nodig? En wat betekent dit voor de medewerkers en managers? Gaan we naar kantoor- en grenzeloos samenwerken? Met welke middelen en welke voorzieningen gaan we dit doen of moeten die ook anders georganiseerd worden? Het komt allemaal aan bod in deze sessie.

 

11.05 - 11.30 uur

Rondetafel: Wat doe je thuis en wat doe je op kantoor?

Hoe creëer je voldoende draagvlak voor je hybride werken-strategie binnen de organisatie? Hoe bepaal je welke activiteiten zich het beste lenen voor thuis- en kantoorwerk? Wat is de ideale hybride balans?

In deze rondetafel gaat dagvoorzitter Charlotte van den Wall Bake hierover in gesprek met Bert Wessels, Jaytee van Veen en Gideon van der Burg.