Thijs van Loon_IMG_0155.jpg

Thijs van Loon

download.png

Director Reward & People Experience

VodafoneZiggo

Thijs van Loon is HR-Director People Experience & Reward bij VodafoneZiggo sinds januari 2017. Hij startte zijn HR-carrière in de Telecom in 2008 bij UPC en heeft mede het HR-beleid vormgegeven van de achtereenvolgende fusies. Daarvoor werkte hij in verschillende managementrollen in de IT-industrie. Thijs heeft een MSc in de Managementwetenschappen.

 

10.25 - 10.50 uur

Hybride werkbeleid bij VodafoneZiggo

VodafoneZiggo heeft als eerste organisatie van Nederland een hybride werkbeleid ontwikkeld en met de OR overeengekomen, waarbij thuiswerken op gelijke voet staat met werken op kantoor. In een omgeving waar werken op kantoor de standaard is, worden automatisch alle werkzaamheden op kantoor afgehandeld. In het hybride werken, bedenk je eerst wat je gaat doen om vervolgens te bepalen hoe dat gebeurt. Iedereen die wil, mag de helft van de tijd thuis werken; ook als alles weer normaal wordt. Waar bij het flexibel werken, zoals veel bedrijven dat kennen, het individu centraal stond, wordt in het nieuwe hybride werken het team net zo belangrijk als het individu. Alle teams krijgen een training, zodat zij goed afspraken kunnen maken over de manier waarop zij met elkaar samenwerken. 

 

11.05 - 11.25 uur

Rondetafel: Hoe organiseer je hybride werken?

Tegen welke knelpunten loop je aan bij het organiseren van hybride werkprocessen? Hoe faciliteer je medewerkers maximaal bij hybride werken? En in hoeverre moet je de bestaande employee journey aanpassen aan de hybride werksituatie?

In deze rondetafel gaat dagvoorzitter Charlotte van den Wall Bake hierover in gesprek met Onno Willemse, Thijs van Loon en Nick Spier.